Beerschot Wilrijk haalt ex-spits van Napoli, Kaiserslautern en Frankfurt naar het Kiel © Guy Milis

De langverwachte spits is eindelijk toegekomen op het Kiel. Niet Dudu Biton, niet Simon Church, maar wel Erwin Hoffer wordt de nieuwe aanvalsleider van de 'Mannekes'. Al blijven Biton en Church voorlopig ook nog wel meetrainen.

Erwin Hoffer is niet de bekendste naam in België, maar de 30-jarige Oostenrijker heeft toch al een palmares om 'u' tegen te zeggen. De 28-voudige international speelde in zijn rijke carrière al in enkele grote competities. Zo lag hij tussen 2009 en 2013 onder contract bij AS Napoli, waar Hoffer acht keer meespeelde en nadien uitgeleend werd aan FC Kaiserslautern en Eintracht Frankfurt.

In Duitsland verzamelde Hoffer wel heel wat speelminuten en pikte hij ook regelmatig zijn doelpuntje mee (6 voor Kaiserslautern, 10 voor Frankfurt). In 2013 trok de spits dan naar Fortuna Düsseldorf waar hij in 45 duels 13x raak trof. De voorbije twee seizoenen was Hoffer actief bij Karlsruher SC, waarmee hij vorig seizoen naar de 3. Bundesliga degradeerde.

Oostenrijks kampioen

Naast zijn Italiaanse en Duitse exploten heeft Hoffer ook nog een Oostenrijkse titel op z'n palmares staan. Tussen 2006 en 2009 was Hoffer immers actief bij Rapid Wien en in 2007 - 2008 lag hij mee aan de basis van de Oostenrijkse landstitel. Toen Napoli hem in 2009 kwam weghalen in Wenen had Hoffer er al 85 wedstrijden en 41 goals op z'n naam staan.