Geschillencommissie spreekt straffen uit voor Omolo (Cercle) en Camargo (Lierse) © Tom Bergs

De Geschillencommissie van de KBVB heeft zich dinsdagnamiddag uitgesproken over de rode kaart van Johanna Omolo tijdens Cercle - Beerschot Wilrijk en de ingreep van Andrei Camargo tijdens Cercle - Lierse. De Reviewcommissie had de Braziliaan van Lierse via de Geschillencommissie gestuurd na het analyseren van de videobeelden.

Het Bondsparket had voor Omolo een straf van twee speeldagen gevraagd, maar Cercle ging daar niet mee akkoord. De Geschillencommissie toonde zich nu iets milder. Omolo kreeg één speeldag schorsing met uitstel en is dus gewoon paraat voor de derby van komend weekend op het veld van KSV Roeselare.
Voor Camargo was er minder goed nieuws. De rechtsachter van Lierse werd één speeldag effectief geschorst en kreeg er ook nog een speeldag met uitstel tot 13 september 2018 bij. Dat houdt in dat Camargo de wedstrijd op het veld van 'zijn' AFC Tubize zal moeten missen. De flankverdediger verdedigde vorig seizoen nog de kleuren van 'Les Sang & Or' en keek enorm uit naar zijn terugkeer. Beide teams kunnen nog wel protest aantekenen tegen deze uitspraak.