Ongezien aantal topspelers verzamelt speelminuten in 1B-beloftenmatchen © Tom Bergs

Er werd deze zomer duchtig getransfereerd bij de Proximus League-teams en dat heeft duidelijk gevolgen voor de grootte van de selecties. Heel wat jongens moeten dan ook minuten maken bij de beloften om het matchritme op peil te houden, al komen er ook wel wat grotere namen terug uit blessure.

Zo stond er in de beloftenmatch tussen Cercle Brugge en OH Leuven maar liefst 13 A-kernspelers aan de aftrap. Daarbij niet de minsten... Bij de 'Vereniging' moesten onder meer Miguel Van Damme, Guillaume De Schrijver, Vagner Goncalvez, Javier Garcia en Jonathan Farias minuten maken.

Bij OH Leuven het ervaren trio Derrick Tshimanga, Flavien Le Postollec en Geert Berben (vorig jaar nog smaakmaker bij Lommel) aan de aftrap stond. Voor Tshimanga en Le Postollec waren het wel de eerste speelminuten na hun blessures. Ook jongere jongens als Caubergs, J. Gillekens, Diarra, Jap Tjong en Odibo werden ietwat logischer vanuit de A-kern geselecteerd.

Toptrio op het scorebord

Ook bij Lierse stonden er voor de beloftenmatch tegen Union SG maar liefst acht A-kernspelers aan de aftrap. Jari De Busser, Tim Hall, Dodo Elgabas, Wolke Janssens, Yvan Yagan, Brice Ntambwe, Othman Boussaid en Bouba Diarra zorgden mee voor de eerste zege van het seizoen (3-1). Op het scorebord: Elgabas, Janssens en Yagan!

De andere teams hadden ook wel wat A-kernspelers in hun selecties, al ging het daar toch voornamelijk om jonge talenten die nog wat moeten rijpen om de stap naar de basis bij de grote jongens definitief te kunnen zetten.