Scheidsrechters Proximus League: speeldag 6 © Guy Milis

De volgende vier scheidsrechters werden door de Belgische voetbalbond aangeduid om de wedstrijden van de zesde speeldag in de Proximus League in goede banen te leiden.

15/09/2017 - 20u30: Koning Boudewijnstadion
Union SG - OH Leuven: Ken Vermeiren

Vermeiren is een gekend gezicht in de Proximus League. De 34-jarige ref floot eerder dit seizoen al Westerlo - Cercle (1-2) en kwam in het verleden Union én OHL ook al 2x tegen. Voor Union betekende dat een drie op zes, voor OHL een vier op zes.

16/09/2017 - 17u00: Olympisch Stadion
KFCO Beerschot Wilrijk - KVC Westerlo: Jordy Vermeire

De nog maar 22-jarige Vemeire is sinds dit seizoen actief in de Proximus League. Hij leidde eerder al Roeselare - OHL (3-1) en Cercle - Lierse (2-0). In die twee duels werden er drie rode kaarten getrokken. Vorig seizoen reisde Vermeire wel al 2x af naar het Kiel en dat resulteerde 2x in een thuiszege voor de 'Mannekes' tegen Oosterzonen en Geel... de directe buren van KVC Westerlo.

16/09/2017 - 20u30: Stade Leburton
AFC Tubize - Lierse SK: Jasper Vergoote

Voor Vergoote wordt Tubize - Lierse de tweede match bij de profs. Eerder dit seizoen floot hij ook al Union SG - Westerlo (3-0), maar Tubize en Lierse kwam hij in zijn jonge carrière nog niet tegen.

17/09/2017 - 16u00: Schiervelde
KSV Roeselare - Cercle Brugge: Wesley Alen

De Limburger fluit meestal in de JPL en kan ook al heel wat ervaring voorleggen. Alen floot al 9x een match van Roeselare en dat is best uitzonderlijk, want de teams die hij het op een na vaakst tegen kwam (Lierse en Tubize) zitten op vijf. Bijna het dubbele dus... al kon Roeselare met Alen wel amper 2x winnen. Dat is evenveel als Cercle, maar de Vereniging kwam Alen wel 'maar' 4x tegen.