Pelic en Colpaert na de 4-0 in het Kuipje: "Rood voor Zolotic was overdreven" © Dirk VH

KVC Westerlo heeft op de zevende speeldag eindelijk de eerste overwinning geboekt. De Kempenaars wonnen met overtuigende 4-0 cijfers van KSV Roeselare en schuiven de rode lantaarn door naar AFC Tubize.

Na de match haalden we Vedran Pelic en Tom Colpaert voor de microfoon. Beiden zagen hoe de rode kaart voor Zolotic de match mee besliste. "Als ik eerlijk moet zijn, dan vond ik de rode kaart streng", aldus Westerlo-coach Pelic. "Ik had strafschop en geel eigenlijk wel voldoende gevonden. Maar nu was de beslissing van de ref eens in ons voordeel. We hebben veel vertrouwen opgedaan door deze zege. Het was geleden van februari dat we thuis nog eens konden winnen. Ik ben heel blij met de manier waarop we gespeeld hebben, al hadden we nog wel wat meer goals kunnen maken. Dit is een boost in de goede richting."

Voor T1 ad-interim Tom Colpaert kwam de nieuwe 4-0 pandoering hard aan. "Vanuit mijn standpunt was de fase van de rode kaart moeilijk te zien. Zolotic vertelde me wel dat het geen fout was. Na zijn rode kaart moesten we weer bijsturen. Dan viel Schmisser vlak voor de rust ook nog eens uit en verloren we ook Damman bij de rust. Zo is het natuurlijk moeilijk om de defensie stabiel te houden. We hebben ons best gedaan om er nog iets van te maken."