Scheidsrechters Proximus League: speeldag 11 © Guy Milis

Moet dit weekend een van de achtervolgers op Beerschot Wilrijk afhaken? Of kunnen Cercle Brugge en OH Leuven de druk op de competitieleider vergroten? Hier vindt u het schema en de geselecteerde scheidsrechters van de ongetwijfeld boeiende 11e speeldag.

13/10 - 20u30: AFC Tubize - OH Leuven: Wesli De Cremer

De 25-jarige ref fluit nog maar sinds dit seizoen in de Proximus League, maar kwam Tubize al wel in twee van zijn drie duels tegen. Zo floot hij onder meer ook OHL - Tubize (2-0). De Vlaams-Brabanders pakten zo drie op drie met De Cremer op het veld terwijl de Waals-Brabanders aan één op zes zitten (1-1 op Westerlo).

14/10 - 17u00: Cercle Brugge - KSV Roeselare: Lothar D'Hondt

Ook Roeselare komt dit weekend een ref tegen die het al 2x zag dit seizoen. D'Hondt floot eerder al Roeselare - Beerschot Wilrijk (0-4) en OHL - Roeselare (2-0)... matchen waar de Rodenbach-ploeg geen al te beste herinneringen aan heeft dus. Roeselare is trouwens de ploeg die D'Hondt al het vaakst floot in het profcircuit. De ref floot al 7x een match van de witzwarten op gang en dat leverde de vice-kampioen amper één zege op. Cercle zit aan vier matchen met D'Hondt, maar ook zij wonnen slechts 1x.

15/10 - 16u00: KVC Westerlo - KFCO Beerschot Wilrijk: Kevin Van Damme

Van Damme is dit seizoen een echte habitué in de Proximus League. De ref floot al vijf matchen in 1B en kwam zo Westerlo 1x tegen (op Lierse) en Beerschot Wilrijk al 2x (thuis tegen Tubize en op OHL). Van Damme was de scheids die Van Hyfte met 2x geel van het veld stuurde aan Den Dreef en Van Den Bogaert vervroegd liet gaan douchen op het Lisp. In de vijf duels die Van Damme dit seizoen al floot werden drie rode kaarten getrokken en drie penalty's gefloten.

16/10 - 20u30: Union SG - Lierse SK: Ben Mesotten

Mesotten floot dit seizoen nog maar een duel in de Proximus League... LIerse - Union. Ook hij komt dus net als De Cremer bij Tubize - OHL gewoon terug voor de terugmatch. Union kon nog geen punt sprokkelen met Mesotten op het veld (0 op 6), maar Lierse pakte al tien op twaalf bij deze ref. Heist, Lommel en Union werden geklopt, op Cercle werd er vorig seizoen gelijk gespeeld.