Dit zijn de meest succesvolle coaches in de Proximus League!

De fenomenale reeks van William Still is ondertussen al grondig belicht, ook hier op de website. Het heeft ons er alleszins toe aangezet om te zoeken naar de meest succesvolle coaches in de recente geschiedenis in 's lands tweede afdeling. 
 

Misschien ietwat verrassend, maar Aimé Anthuenis is de absolute nummer 1! De 73-jarige ex-coach behaalde tijdens zijn periode als T1 van K. Lierse SK een gemiddelde van maar liefst 2,54 punten per wedstrijd. Hij nam toen in februari 2010 het roer over van Herman Helleputte, die na een 6 op 15 het kampioenschap dreigde te mislopen. Uiteindelijk speelde Lierse kampioen met Anthuenis aan het roer. 
 
De tweede plaats is weggelegd voor William Still, met een gemiddelde van 2,44 punten per wedstrijd. Een knappe prestatie, die misschien nog hoger mag ingeschat worden dan de 2,54 punten per wedstrijd van Aimé Anthuenis. De reeks bestond in die periode namelijk uit 19 ploegen, waardoor het niveauverschil tussen de kampioen enerzijds en de kelder van het klassement anderzijds een pak groter was. Anderzijds was Will Still 'maar' 9 wedstrijden T1 van Lierse. 
 
Op een knappe derde plaats staat Tibor Balog, die met een indrukwekkende reeks van 13 overwinningen op 17 wedstrijden zorgde voor een gemiddelde van 2,41 punten per match. De Hongaar pakte op zijn beurt de titel met RSC Charleroi. Plaatsen 4 en 5 zijn weggelegd voor Ronny Van Geneugden (OHL) en Wim De Decker (RAFC): zij behaalden elk een gemiddelde van 2,21 punten per match. 
 
Toch ook een eervolle vermelding voor Yannick Ferrera, die gespreid over 66 wedstrijden een gemiddelde haalde van 2,17. Hij stond dus opvallend langer aan het roer als T1, in vergelijking met al zijn voorgangers.