Penaltygoal helpt tien Bruggelingen aan felbevochten zege tegen OHL © Officiële website Cercle Brugge

Cercle Brugge heeft in de eerste match van het nieuwe jaar de drie punten thuis gehouden tegen OH Leuven. Een penaltygoal van Cardona bleek voldoende om de clash te beslissen.

In de eerste helft had de spanning de bovenhand. Beide teams hadden het moeilijk om hun wil op te leggen en kansen waren relatief schaars. Cardona mikte de beste kans in het zijnet en Tormin zag zijn goal terecht afgekeurd voor buitenspel. OHL was in het spel de evenknie van Cercle, maar kon in de beslissende zone amper dreigen.

Na de pauze leek de match te kantelen na een vroege tweede geel voor Tormin, maar iets na het uur waren het toch de Bruggelingen die aan het feest waren. Ref Vanbecelaere legde de bal op de stip na een duel tussen Bagayoko en invaller Omolo; Cardona zette de elfmeter feilloos om: 1-0.

Matchwinnaar Nardi

OHL moest nu komen en deed dat ook. Nardi moest enkele stevige parades uit de handschoenen toveren op pogingen van Aguemon, Storm en Maertens en werd zo misschien wel meer dan Cardona dé matchwinnaar voor de 'Vereniging'.

Door deze zege wipt Cercle naar de eerste plaats in het klassement. Lierse kan later dit weekend wel weer over de Bruggelingen springen, maar dan moet het wel winnen van Beerschot Wilrijk. OHL volgt nu al op vijf punten van Cercle en kan zich nu dus al geen nieuwe misstappen meer veroorloven in de rest van de reguliere competitie.