Aangepaste tactiek helpt Roeselare aan de zege: "Je zag wel dat we het eigenlijk niet kunnen"

KSV Roeselare weet weer wat winnen is; de West-Vlamingen konden in blessuretijd de drie punten meegraaien bij Union SG en blijven zo in de running voor de top vier. Union lijkt zich stilaan op te mogen maken voor de play downs.

De ontgoocheling was natuurlijk groot bij de Brusselaars. Coach Marc Grosjean zag dat zijn team de match domineerde, maar in het ultieme slot alsnog een nederlaag moest incasseren. "Ik heb wel een gevoel van hulpeloosheid", zuchtte de coach voor onze microfoon. "Deze match eindigt met een mirakel voor Roeselare en een koude douche voor ons. We moesten hier altijd twee, drie goals maken maar we maakten alweer te veel slechte keuzes in de afwerking. Op dit niveau kan je niet ongestraft zoveel kansen blijven missen."

Union telt nu al negen punten achterstand op de veilige vierde plaats van Lierse en lijkt met nog zeven speeldagen voor de boeg gedoemd tot de play downs. Grosjean hoopt dat hij tegen dan over een volledig fitte kern kan beschikken. "We hebben nu enkele jongens die na lange afwezigheid terug zijn, maar zij missen nog matchritme. Hopelijk kunnen ze die achterstand de volgende weken inhalen."

Gunstige goden

Roeselare-coach Dennis van Wijk mocht eindelijk nog eens met een zege op zak voor onze microfoon verschijnen en dat deed kennelijk deugd. "We hadden voor wat meer zekerheid gekozen. We lieten het spel aan hen en hoopten dan op de counter. Maar dan zie je dat we dat eigenlijk niet kunnen. We hebben vijf, zes opportuniteiten gehad om meer mee te doen, we zakten veel te laag in en we zetten niet genoeg druk op de man in balbezit. Maar nogmaals, dit is niet ons spel. We hadden door het late afhaken van Lemoine ook niet echt kunnen trainen op deze tactiek."

Maar de drie punten gingen dus wel mee naar Schiervelde. "Eigenlijk vreesden we voor een nederlaag; een doelpunt hing in de lucht voor Union. We komen dan een paar keer goed weg en scoren dan zelf met een corner in blessuretijd. De goden waren eens met ons."