OH Leuven wint tweestrijd en haalt Kehli naar King Power at Den Dreef © KSV Roeselare - Dirk VH

Zowel OHL als KSV Roeselare wilden graag Samy Kehli inlijven. Dat stond te lezen in de media eerder vandaag. Uiteindelijk wonnen de Leuvenaars de tweestrijd en kunnen zij tot het einde van het seizoen beroep doen op de diensten van Frans-Algerijnse middenvelder. 
 

De 26-jarige Kehli speelde nochtans 1150 minuten voor Lokeren dit seizoen, toch het equivalent van 13 wedstrijden op het hoogste niveau in België. Hij speelde vorig seizoen 34 wedstrijden voor KSV Roeselare en was daarin goed voor 8 doelpunten en 4 assists. Maar bovenal was hij van levensbelang voor toenmalig Roeselare-coach Mercier, zowel in de opbouw als op verdedigend vlak. 
 
Nu doet hij het seizoen dus uit bij OH Leuven, dat met onder andere Hubert, Persoons, Gorius, Maertens, Libert en Le Postollec al over een karrenvracht aan centrale middenvelders beschikt. Maar dat Kehli een onbetwistbare kwaliteitsinjectie is staat natuurlijk buiten kijf. 
 
Samy Kehli speelde in totaal al 73 wedstrijden in de Proximus League en was daarin goed voor 24 doelpunten en 4 assists. Dit seizoen begon hij sterk aan zijn avontuur in de Jupiler Pro League, met 3 assists op het veld van Waasland-Beveren. Lokeren won die wedstrijd met 2-3.