Niet Samy Kehli, maar wel Kawin Thamsatchanan is de eerste winteraanwinst van OH Leuven. De 27-jarige goalie is wellicht een nobele onbekende voor de meeste Belgen, maar in Azië is de nationale doelman van Thailand een begrip.


Thamsatchanan komt over van Muangthong United FC; een club uit de Thaise Premier League waar eerder ook jongens als Yaya Soumahoro, Jaja Coelho en Robby Fowler hun boterham verdienden.  De 27-jarige goalie speelde meer dan 270 matchen voor de club en gaat nu voor het eerst zijn kans in het buitenland. De deal werd al bevestigd door de club van de doelman.


De transfer van Thamsatchanan komt er ongetwijfeld op voorspraak van OHL-eigenaar Aiyawatt Srivaddhanaprabha, die hoopt om het voetbal in zijn vaderland een boost te geven door een van de grootste voetbalidolen van zijn land naar België te sturen. Thamsatchanan staat immers bekend als een goalie die regelmatig het spektakel verzorgt door zijn katachtige manier van keepen.Door de komst van de nationale doelman van Thailand zit OHL wel met een keepersprobleem. Met Nick Gillekens, Barry Boubacar Copa en Laurent Henkinet heeft de club al drie stevige doelmannen in de rangen. Mogelijk zal een van hen de komende weken nog andere oorden opzoeken. Het is wel de vraag in hoeverre Thamsatchanan kan concurreren met de huidige doelmannengarde, gezien het iets mindere niveau van de Thaise competitie.