Kevin Oris definitief terug in België? 'Proximus League zeker een mogelijkheid'

Zet Kevin Oris definitief een punt achter zijn carrière in het buitenland? "Er zijn een aantal redenen waarom een terugkeer naar België stilaan aan de orde is. Vooral het feit dat mijn oudste dochter naar het 2e leerjaar gaat en het belangrijk is dat ze kan aansluiten bij het Belgisch schoolsysteem."

Uitbollen in België dus? "Dat is scherp gesteld, uitbollen is het zeker niet. Ik zit nog boordevol 'goesting' om te voetballen. Zolang mijn lichaam het toelaat om op niveau te spelen zal ik dat zeker blijven doen. Aan motivatie geen gebrek. Ik put veel kracht uit het feit dat ik vooral ook wil laten zien dat ik in Azië een betere voetballer ben geworden. Want er doen de wildste geruchten over het niveau in Azië, slechts weinig mensen dat daar op een zeer degelijk niveau gevoetbald wordt"
 
Oris speelt dus vanaf januari mogelijk opnieuw in België. Zijn laatste officiële wedstrijd in eigen land dateert al van 14 januari 2012, zo'n 6 jaar geleden. Hij speelde toen voor R. Antwerp FC, dat met 3-1 won van CS Visé. Hattrick getekend door: Kevin Oris. Nu staat de boomlange Kempenzoon dus voor een nieuw avontuur in België. Wie weet zelfs in de Proximus League? "Dat behoort zeker tot de mogelijkheden. Er zijn contacten, we zien wel wat er uit de bus valt. In tussentijd onderhoud ik mijn conditie door mee te trainen bij een club 2e amateur."
 
Voor heel wat clubs blijft het echter de vraag: kunnen we Kevin Oris betalen? "Het klopt dat ik in het verre Oosten goed mijn boterham heb verdiend, maar ik ben me uiteraard bewust van het feit dat de markt in België iets anders in elkaar zit. Er zijn nu eenmaal redenen genoeg om terug te keren naar België. Iedereen die ooit met mij heeft samengewerkt weet dat ik me altijd 150% verzorgd heb. Wie een fitte gemotiveerde aanvaller zoekt met een pak ervaring moet maar bellen, de prijs zal sowieso geen struikelblok zijn."