Na de zege bij Union speelde Roeselare nu 0-0 gelijk bij Westerlo. De West-Vlamingen komen zo uit twee uitduels met een meer dan degelijke 4 op 6, al was de manier waarop Van Wijk en co de punten sprokkelden niet bepaald academisch te noemen.

Een altijd open Dennis van Wijk was na de match in het Kuipje ook niet te beroerd om dat toe te geven. "Het was eigenlijk geen voetbal dat we speelden. We probeerden alleen maar het spel van Westerlo af te breken en dan te hopen op de momenten die er dan komen. Vorige week speelden we ook zo en dat leverde ons toch maar mooi vier op zes op. Het is wel niet om aan te zien, dat besef ik ook wel, maar nood breekt wet. We moeten werken met de middelen die we hebben."

Thuis meer initiatief

Toch beseft de Nederlander wel dat Roeselare in de thuismatchen niet zo'n voetbal kan spelen. "We spelen nu thuis tegen Beerschot Wilrijk voor die match gaan we toch de intentie hebben om wat meer op de helft van de tegenstander te spelen. Thuis moet je altijd iets meer brengen en dat gaan we dan ook proberen."

Desalniettemin zal Van Wijk de spelmethode niet drastisch veranderen. "We hebben in het verleden al goede matchen gespeeld en verloren. Dan heb ik liever een slechte match en winst."