Peeters (Westerlo) legt zich neer bij play-downs en stelt doel voorop

KVC Westerlo slaagde er alweer niet in om de drie punten in het Kuipje te houden. De Kempenaars kwamen niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen een stug Roeselare en mogen zich nu zo goed als zeker op de play-downs gaan richten. Coach Bob Peeters blikte voor onze microfoon even terug op de match én hij keek ook al even vooruit over hoe het nu verder moet.

"We hebben initiatief getoond vanaf de eerste minuut", opende Peeters. "We vonden goed de vrije man, maar wederom liet de kwaliteit van de laatste pass te wensen over. We hebben 95 minuten tegen een muur opgebokst en geprobeerd om met de mogelijkheden en de gebreken die we hebben een doelpunt te maken... maar dat is niet gelukt. Defensief zat het wel goed, want we hebben helemaal niets weggegeven."

Westerlo is nu zo goed als zeker de eerste deelnemer aan de play-downs. Maar dat wil niet zeggen dat Peeters zijn team nu al in functie van de play-downs wil laten spelen; iets wat Lommel vorig jaar wel deels deed én wat hen zelfs bijna nog redde. "We moeten blijven proberen om punten te sprokkelen en ons doel is nu eigenlijk om er gewoon voor te zorgen dat we voorlaatste staan bij de start van de play-downs. Als we spelen zoals tegen Roeselare, dan gaan veel ploegen het nog moeilijk hebben tegen ons."