Beerschot Wilrijk zo goed als compleet; puzzelwerk bij Cercle © Officiële website Cercle Brugge

Zaterdagavond spelen Beerschot Wilrijk en Cercle Brugge de topper van de 22e speeldag. Voor 'de Mannekes' wordt het de derde match in een week tijd terwijl de Bruggelingen iets meer tijd hebben gehad om uit te rusten. Toch kampt Vercauteren met meer selectieproblemen dan Brys.

Zo moet Cercle Brugge het in het Olympisch Stadion zien te rooien zonder sterkhouders Jérémy Taravel en Guevin Tormin. Het duo moet geschorst vanuit de tribunes toezien hoe de teammaats het ervan af brengen in een ongetwijfeld kolkend Kiel. Taravel is geelgeschorst en Tormin zit een rode schorsingsdag uit.

Hector Rodas zal Taravel al niet vervangen; de Spanjaard ligt nog steeds in de lappenmand. Wellicht opteert Vercauteren voor het duo Delacourt - Lambot centraal achterin. Deschryver is ziek.

Oplapwerk

Bij Beerschot Wilrijk zien ze ten opzichte van de midweekmatch tegen Tubize Jan Van Den Bergh en Richard Mbombo terugkeren. Eerstgenoemde komt terug uit schorsing terwijl Mbombo opnieuw speelgerechtigd is voor het vervolg van de competitie. Tom Pietermaat ging gehavend de match tegen Tubize in en kwam er nog meer gehavend uit, maar de middenvelder wordt wel opgelapt voor de clash tegen Cercle. Enkel achter de naam van Jaric Schaessens (schouder) staat een vraagteken.