Enkele maanden na het 'geval De Belder' zit Lierse alweer met 'werkweigeraar' © Tom Bergs

Tijdens de zomerse transferperiode zorgde Dylan De Belder voor bommetje door aan Lierse te laten weten dat hij niet meer voor hen wilde uitkomen. De topschutter van het seizoen 2016-2017 zette zo druk op de club en versierde uiteindelijk een transfer naar Cercle Brugge. Enkele maanden later is het aan Sabir Bougrine om een soortgelijke actie te ondernemen op het Lisp.

De grillen van de talentvolle middenvelder waren de laatste maanden wel vaker het gespreksonderwerp op het Lisp. Zo werd Bougrine meer dan eens uit de kern gelaten. Bij de start van het nieuwe jaar leken de plooien glad gestreken en in de eerste match van 2018 ontpopte Bougrine zich zelfs meteen tot een van de uitblinkers van de 21e speeldag.

Maar nog geen week later is het dus alweer hommeles. "Sabir Bougrine heeft de club laten weten niet mee te spelen tegen Tubize", klinkt het bij de bekendmaking van de selectie voor de match tegen Tubize. "De club neemt nota van dit standpunt, betreurt dit ten zeerste en heeft de speler met aandrang gevraagd zich vanaf maandag opnieuw beschikbaar te stellen en zijn contractuele verplichtingen onverkort na te komen."

Naast Bougrine zitten ook Vinck (blessure) en Buysens (ziek) niet in de selectie. Hall, Tahiri en Bousaid vielen opnieuw naast de selectie van het duo Colpaert - Still.