Brys vol onbegrip na spectaculaire ommekeer: "Nooit meegemaakt, maar gevolgen zijn wel groot"

Beerschot Wilrijk leek meer dan 80 minuten lang af te stevenen op een verdiende zege tegen Cercle Brugge, maar in een uitermate dolle slotfase gingen de punten alsnog mee naar West-Vlaanderen. Verliezend coach Marc Brys probeerde voor onze microfoon te verwoorden hoe hij 'het mirakel' beleefd had.

"Dit heb ik in mijn carrière nog nooit meegemaakt", schuddebolde de coach van Beerschot Wilrijk. "Het is echt onbegrijpelijk. We hadden de match voor 100% in handen en we gaven helemaal niets weg. Alles wat gepland was, kwam uit en iedereen hield zich perfect aan het wedstrijdplan. Qua uitvoering was dit misschien wel het beste wat we al getoond hebben dit seizoen. Maar dan kwam die 2-1 uit het niets en even later scoorde Cardona dan die prachtige goal..."

Geen rechtstreekse promotie

Uiteindelijk werd het ook nog 2-3, waardoor Beerschot Wilrijk zo goed als zeker uitgeschakeld is voor de tweede periode (en dus een rechtstreekse promotie). "De consequenties van deze nederlaag zijn inderdaad dermate groot dat we inderdaad uitgeschakeld zijn voor die tweede periode. Maar dat had helemaal niet gemoeten. We hadden nog volop mee kunnen doen. Dit is echt onbegrijpelijk."

Brys mag zich met Beerschot Wilrijk dus stilaan gaan voorbereiden op de promotiefinale en dan zou het wel eens kunnen zijn dat Cercle Brugge opnieuw de opponent wordt. "Het is mijn probleem niet wie de tweede periode wint, maar het is wel zeker dat wij het niet zullen zijn", besloot een ontgoochelde Brys.