Vercauteren triomfeert op het Kiel: "Beerschot Wilrijk had wel een heel goed spelletje uitgedokterd"

Cercle Brugge kon na een doldwaze slotfase alsnog de drie punten meekapen in het Olympisch Stadion. De zege zorgde dan ook voor meer dan enkel een nieuwe driepunter... de mentale boost die Vercauteren en zijn manschappen hiermee kregen, zou wel eens mee beslissend kunnen zijn voor de rest van het kampioenschap.

Toch wilde Vercauteren voor onze microfoon niet te hard van stapel lopen. Hij zag vooral een matige prestatie van zijn team met een onwaarschijnlijk slot. "Onze eerste helft was ondermaats. De tweede helft was beter en dan hadden we een beetje het geluk van de dag. Vooral verdedigend deden we niet wat we moesten doen en Beerschot Wilrijk had een heel goed spelletje uitgedokterd. We speelden echt tegen een heel goede ploeg."

Dat Cercle uiteindelijk toch nog de drie punten op zak stak, was dan ook helemaal onverwacht. "Plots kwam dan die aansluitingstreffer en dan kwam er wel schwung in de ploeg. De oplossingen die de hele match niet vonden, werden plots wel gevonden, met alle gevolgen van dien. Mentaal is deze zege een schitterend gegeven", besloot Vercauteren.