K. Lierse SK haalt verloren zoon terug naar het Lisp © Guy Milis

Yoni Buyens keert terug naar Lier. De 29-jarige middenvelder lag eerder dit seizoen onder contract bij Racing Genk, maar vertrekt als vrije speler naar K. Lierse SK. Bij geel-zwart brak hij volledig door als voetballer. Hij tekende een contract tot het einde van het seizoen.

"Door de onbeschikbaarheid van Ntambwe en de onduidelijke situatie rond Sabir Bougrine, zaten we ineens dun bevolkt op het middenveld. We zochten dan ook naar een ervaren speler die meteen inzetbaar was, gezien er nog maar 6 wedstrijden resteren. Na een paar goede gesprekken met Yoni bereikten we snel een akkoord, hij sluit morgen al aan op training", verklaart Rymen op Lierse.com 

Yoni Buyens speelde eerder ook al voor K. Lierse SK. Hij debuteerde in geel-zwarte kleuren tijdens het seizoen 2004/2005, maar maakte pas in 2006 de volwaardige overstap naar de eerste ploeg. Nadien speelde hij onder andere voor KV Mechelen, Standard en Genk. Met meer dan 240 wedstrijden in de Jupiler Pro League op de teller halen de Pallieters een karrenvracht aan ervaring naar Lier.