Vercauteren enorm kritisch voor zijn eigen team na brilscore tegen Tubize

Cercle Brugge is in eigen huis niet verder geraakt dan een 0-0 gelijkspel tegen rode lantaarn Tubize. Door deze puntendeling verzuimen de Bruggelingen om druk te zetten op eerste achtervolger Lierse én kunnen de 'Pallieters' opnieuw in de slipstream van de 'Vereniging komen.

Coach Frank Vercauteren was vanzelsprekend 'not amused' na de match tegen Tubize. "Individueel, collectief, ... op heel veel vlakken was het helemaal niet goed", zuchtte de coach van Cercle. "Er was te weinig gretigheid en iedereen leek op zijn eigen eilandje te spelen. Er werd te weinig samengespeeld en in de technische afwerking was er heel veel afval. Op die manier vonden we geen oplossingen tegen dit Tubize."

De draw is ongetwijfeld een opdoffer in de strijd om de tweede periode, al blijft Cercle sowieso in pole position voor de periodetitel. "Ik bekijk het nog niet over het geheel, ik bekijk het nog match per match en als ik dan kijk naar wat ik hier gezien heb, dan hebben we nog heel veel werk voor de boeg. Lichtpunten? Die heb ik niet gezien."

Plannetje

Bij Tubize waren ze natuurlijk wel enorm blij met het resultaat. "Mijn spelers hebben hier een voorbeeldige mentaliteit getoond", aldus coach Bracconi. "We hebben hard gewerkt deze week en ik ben dan ook heel fier met de manier waarop we hier gespeeld hebben. We wilden Mercier neutraliseren en Cercle voor de rest niet te veel ruimte geven om te voetballen. Zelf wilden we dan wel van de ruimte die zij gaven profiteren en dat is ons goed gelukt."