Lierse kreeg zondag alweer een mooie kans om dichterbij Cercle Brugge te sluipen, maar dat was buiten OHL gerekend. De Brabanders dienden Lierse de eerste thuisnederlaag van het seizoen toe en toonden zo dat ze nog niet uitgespeeld zijn dit seizoen.

Coach Nigel Pearson was na afloop van de match dan ook een tevreden man. "Ik ben blij met de prestatie van mij team. We zitten niet in deze business om iemand een plezier te doen... behalve onszelf dan. Mijn team heeft dit seizoen verschillende manieren gevonden om matchen te winnen en dit was er een van. We speelden een volwassen wedstrijd en we toonden opnieuw dat we - in tegenstelling tot vorig seizoen - nu ook buitenshuis matchen kunnen winnen."

Toch zag de Engelsman ook nog steeds werkpunten bij zijn manschappen. "Dit blijft een team in progress. Er zit veel kwaliteit in de ploeg, maar we moeten nog steeds wat constanter worden en daarnaast moeten we ook meedogenlozer worden in dit soort matchen. We kregen voldoende kansen om de match dood te doen, maar slaagden daar toch weer niet in."