Lierse kan opnieuw niet profiteren van misstap Cercle: "Komen net iets te kort om mee te doen"

Lierse is er voor de tweede week op rij niet in geslaagd om te profiteren van een slippertje van Cercle Brugge. Meer zelfs; de 'Pallieters' incasseerden tegen OHL de eerste thuisnederlaag van het seizoen en lijken zo stilaan uitgeteld voor de tweede periode.

De nederlaag kwam hard aan bij iedereen met een Liers hart, maar toch probeerde coach David Colpaert de hele situatie te nuanceren. "Er was opnieuw veel goede wil, maar de laatste pass kwam er vaak niet uit waardoor we te weinig kansen bijeen voetbalden. De fans morden wat, maar we mogen niet vergeten dat we van heel ver komen. Chapeau voor de groep om te bewerkstelligen wat ze de laatste maanden gepresteerd hebben. Vanzelfsprekend kwam er door die goede prestaties hoop bij spelers en supporters om mee te doen voor de tweede periode, maar we moeten eerlijk zijn en zeggen dat we net iets te kort komen."

Toch had de match tegen OHL ook anders kunnen lopen. "Het kantelpunt van de match viel net voor de goal. Er was die fase waarin de keeper van OHL al dan niet rood had moeten krijgen, in de fase nadien maken we dan een individuele fout door de bal centraal in te spelen en dan maakt Leuven het wel fantastisch af. Vanaf toen was er iets gebroken bij ons."