Cercle Brugge pakt komend weekend de tweede periodetitel als... © Officiële website Cercle Brugge

Ondanks de recente twee op zes staat Cercle Brugge toch op het punt om de tweede periodetitel binnen te rijven. De kans is zelfs heel reëel dat de Bruggelingen komend weekend al champagne mogen ontkurken.

Met nog twee speeldagen voor de boeg heeft Cercle nu vier punten voorsprong op Lierse en zes punten voorsprong op OH Leuven. Lierse speelt vrijdag al terwijl Cercle en OHL op zaterdag aan zet zijn. De 'Vereniging' is vrijdag al zeker niet aan het feest; want zelfs bij puntenverlies van Lierse (thuis tegen Roeselare), blijft de kloof mathematisch nog overbrugbaar voor OHL.

De tweede periodetitel kan dus ten vroegste binnen gehaald worden bij de match van Cercle zelf. De troepen van Vercauteren spelen zaterdag in het Koning Boudewijnstadion tegen ploeg-in-vorm Union SG. Als de Bruggelingen daar winnen, dan zijn ze sowieso zeker van de periodetitel; ongeacht de andere resultaten.

Draw of verlies

Als de 'Pallieters' op vrijdag niet de drie punten thuis houden tegen Roeselare, dan is Cercle ook 100% zeker van de periodetitel bij een gelijkspel tegen Union. OHL wordt dan sowieso op een fatale achterstand gezet, ongeacht hun resultaat thuis tegen Beerschot Wilrijk terwijl Lierse dan ook op een onoverbrugbare achterstand wordt gezet.

Bij verlies tegen Union zijn er nog diverse scenario's mogelijk. Dan is Cercle enkel zeker van winst in de tweede periode als ook Lierse verloren heeft van Roeselare en OHL niet wint van Beerschot Wilrijk. Is dat niet het geval, dan zal de slotspeeldag nog uitsluitsel moeten brengen.