Nieuwe troefkaart voor de finales? Beerschot Wilrijk verrast met extra aanwinst

Beerschot Wilrijk heeft het alweer gedaan... Na Erwin Hoffer en Jacques Zoua hebben de 'Mannekes' een derde spits transfervrij aangetrokken buiten de eigenlijke transferperiode.

De eerste periodekampioen maakte zopas bekend dat Rubin Okotie per direct de rangen komt versterken. Okotie is een 30-jarige aanvaller die zonder club zat nadat 1860 München zijn contract verbroken had. 'Rubinho' heeft de Oostenrijkse nationaliteit, maar heeft ook roots in Pakistan en Nigeria. De aanvaller haalde 18 selecties voor de nationale ploeg van Oostenrijk en speelde onder meer mee op het EK in 2016.

Op clubniveau doorzwom Okotie al heel wat watertjes. Zo speelde hij onder meer voor Austria Wien, Nurnberg, Sturm Graz en... STVV. In het seizoen 2010 - 2011 huurden 'de Kanaries' de rijzige spits voor een jaartje van Nürnberg. Dat werd toen geen onverdeeld succes. Okotie speelde 10 duels en scoorde daarin één goal. Sinds 2014 zat hij bij 1860 Munchen 1860 en nu wordt hij misschien wel de grote troefkaart van Marc Brys in de promotiefinales.