Ons elftal van de week: speeldag 26

Met nog 2 speeldagen voor de boeg lijkt K. Lierse SK de rol te moeten lossen bovenaan de rangschikking. Cercle Brugge - nochtans zelf niet zo overtuigend tegen AFC Tubize - is zo dus op weg naar winst in de tweede periode. Al behouden de Pallieters natuurlijk nog een waterkans. Wat gebeurde er tijdens speeldag 26? Hier ons elftal van de week! 

 

Het was koukleumen op de persbanken van het Kiel vrijdagavond. De vrijwilligers hadden het veld sneeuw - en ijsvrij gemaakt, maar veel inspiratie bracht dat niet teweeg bij de spelers van de thuisploeg. De beste kansen waren voor de bezoekers uit Westerlo, maar Romo hield met een paar knappe reddingen het doel schoon. Dus was 0-0 de logische eindstand. 
 
Tubize maakte het Cercle Brugge dan weer knap lastig en had dat mede te danken aan de uitmuntende prestatie van de hoge backs. Weymans en Dudouit droegen voetballend meer dan hun steentje bij, al konden ook zij niet verhinderen dat ook deze wedstrijd eindigde op een droge 0-0. 
 
Wat dan gezegd van R. Union SG? Dat doorbrak vorige speeldag de pijnlijke reeks van 5 speeldagen zonder overwinning en trok die lijn door op het veld van KSV Roeselare. Vooral in de omschakeling maakte het middenveld van de Brusselaars het verschil. Fixelles, Houdret, Da Silva, Vercauteren... Ze waren allemaal bijzonder gevaarlijk in de zone van de waarheid. Voor drie van hen levert hun prestatie een plaats in de XI van de week op! 
 
Vooraan kozen we voor nieuwkomer Achahbar en Casagolda. Een hart onder de riem voor de Spaanse Belg, die met een knappe goal de match tegen Lierse besliste. Hij devieerde een even knappe voorzet van Aguemon knap voorbij de Lierse-doelman. Helaas voor hem blesseerde hij zich bij die actie en moest hij niet veel later geblesseerd naar de kant. Zijn knap doelpunt leverde de Leuvenaars wel een driepunter op. Well done 'Casa'! 
 
Team_of_the_week_26