Slechts vier teams uit de hoogste amateurliga vragen licentie aan voor de Proximus League © JPV - Lommel SK

Net zoals vorig seizoen lopen de meeste teams uit de hoogste amateurliga niet warm voor een promotie naar de Proximus League. Slechts vier teams vragen een licentie aan voor 1B en maken dus nog kans op een plekje in de Proximus League voor het volgende seizoen.

Het kwartet bestaat uit Lommel SK, Dessel Sport, KMSK Deinze en Seraing. Volgens Sporza zijn zij de enigen die een proflicentiedossier in zullen dienen voor de deadline van 15 februari.

Van deze vier teams heeft Lommel momenteel de beste papieren. De degradant van vorig seizoen staat op kop van het klassement met 43 punten terwijl eerste achtervolgers Knokke en Heist dus niet mee doen voor promotie. Dessel Sport is momenteel vierde met zes punten achterstand op de buren van Lommel; Deinze is vijfde met zeven punten achterstand. Voor Seraing lijkt sportieve promotie al stilaan een utopie; de Luikenaars staan al veertien punten achter op Lommel en bekleden met nog tien speeldagen voor de boeg de 8e plaats.

De top vier van de eindranking speelt een eindronde waarin de punten van het algemene klassement gehalveerd worden. De vier teams spelen elk 2x tegen elkaar en het team dat na die zes confrontaties de meeste punten heeft, promoveert naar de Proximus League. Teams die geen proflicentie hebben aangevraagd kunnen wel deelnemen aan de eindronde, maar mogen dus niet promoveren.