Schorsingen en gele dreigingen Proximus League: speeldag 27 © Tom Bergs

Voor de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie heeft de gele kaartenlast opnieuw twee slachtoffers gemaakt. Voor 25 andere spelers dreigt een verplichte afwezigheid op de laatste speeldag.

Yanick Aguemon (OHL) en Marco Weymans (AFC Tubize) zullen dit weekend niet in actie komen. Beiden pakten hun vijfde gele kaart en zijn dus automatisch geschorst. Voor Aguemon is dat een streep door de rekening, want de Fransman staat mee op kop van de topschutterslijst en hij kan dus zijn kansen niet verdedigen.

Ook de afwezigheid van Weymans weegt stevig door. Hij was dé man in vorm bij Tubize de laatste weken en hij mist dus de degradatieclash tegen KVC Westerlo.

Gele dreiging

Voor 25 andere jongens zou is er een gele dreiging waardoor ze de laatste speeldag van de reguliere competitie dreigen te missen.

KSV Roeselare: Alessandro Cerigioni, Carlo Damman, Baptiste Schmisser, Mickaël Seoudi, Nermin Zolotic, Thibaut Van Acker*
AFC Tubize: Emeric Dudouit, Shean Garlito, Kiwook Hwang, Salomon Nirisarike, Anthony Schuster 
KVC Westerlo: Maxime Annys, Wouter Corstjens, Gilles Dewaele, Bryan Van Den Bogaert
Cercle Brugge : Benjamin Delacourt, Isaac Kone, Xavier Mercier
Union SG: Nzinga Luvumbu, Jordan Massengo, Ayrton Mboko
Lierse: Frederic Frans, Brice Ntambwe 
Beerschot Wilrijk: Mohamed Messoudi 
OHL: Joeri Dequevy

* Van Acker staat momenteel op negen gele kaarten en is bij een volgende gele kaart meteen twee speeldagen geschorst. Hij zou daarmee de tweede speler in de competitie worden die de kaap van tien gele kaarten haalt. Eerder viel die 'eer' ook al te beurt aan Ibrahima Ba van AFC Tubize.