Beerschot Wilrijk haalt alles uit de kast om topfit te zijn voor de finalematchen © Guy Milis

Na een schitterende eerste periode is Beerschot Wilrijk helemaal weggezakt in de tweede periode. De drijvende krachten van het team geven al een tijdje niet meer thuis en met de finalematchen in aantocht wil Marc Brys en zijn entourage het vuur weer wat aanwakkeren. En daarvoor wordt er niet op een (financiële) inspanning gekeken.

Zo legde de club eerder deze week al een tweedaagse teambuilding in om het groepsgevoel opnieuw aan te wakkeren; maar daar blijft het niet bij. Van 19 tot 23 februari zullen de 'Mannekes' opnieuw naar Alicante trekken om er de finalematchen voor te bereiden.

"Ik ben het clubbestuur erg dankbaar voor deze kans om in gunstige (weers)omstandigheden de laatste hand te leggen aan de voorbereiding op de twee cruciale wedstrijden waarin we een ticket kunnen afdwingen richting 1A," aldus coach Marc Brys bij Gazet van Antwerpen. "Ditmaal zal het accent niet liggen op de fysieke arbeid zoals tijdens onze vorige stages. Er zal nu meer aandacht besteed worden aan het tactische werk."

Eerder al naar Turkije

In de winter maakte Beerschot Wilrijk ook al een buitenlandse trip; toen trokken Losada en co een weekje naar Turkije. De Antwerpenaren waren toen een van de weinige Proximus League-teams die een stage naar de zon inlasten. De enige andere ploeg was... Cercle Brugge. Vercauteren en co trokken afgelopen winter ook al naar Spanje.