Union alweer verzwakt voor de match tegen Cercle: "Het is een seizoen van mijn kl..." © Guy Milis

Union SG heeft zaterdag mee de sleutel van de tweede periodetitel in handen. Als de Brusselaars er niet in slagen om Cercle Brugge punten afhandig te maken, dan mogen de Bruggelingen de tweede periodetitel op zak steken.

Maar Union zou Union niet zijn als er ook nu weer stevig gepuzzeld moet worden om een competitief elftal tussen de lijnen te krijgen. Marc Grosjean en co kampen al een heel seizoen met misschien wel de grootste blessurelast van de Proximus League en ook voor de match tegen de leider in de tweede periode is de coach beperkt in z'n mogelijkheden.

Naast de langdurig geblesseerden Martens, Diallo en Ferber zijn nu ook Bertjens en Tabekou niet beschikbaar. De kwieke goalgetter kampt met een blessure (mogelijk een breuk) aan de voet terwijl Tabekou naar zijn vaderland Kameroen is afgereisd wegens 'familiale problemen'. Offensief zal Kabasele opnieuw de bakens moeten verzetten dus, al keert Luvumbu ook wel terug bij de selectie.

Optimistisch blijven

De nieuwe afwezigen noopten coach Marc Grosjean tot stevige uitspraken in zijn voorbeschouwing op de officiële website van de club. "We moeten een koe een koe noemen: het is een seizoen van mijn kl...! En ik vrees dat het tot het einde zal duren, maar we zijn er wel zeker van dat we ons gaan redden. We moeten het met de 'levenden' doen en we zitten in een positieve spiraal; aan ons om hier de vruchten van te plukken."