Cercle Brugge moet zaterdag minstens een keer scoren als het een kans wil maken op de promotie. Makkelijk zal dat niet worden, want Beerschot Wilrijk verzamelde dit seizoen veruit de meeste clean sheets. Maar als de Antwerpenaren toch tegen een achterstand aankeken, dan liep het wel vaak mis.

Beerschot Wilrijk kwam in de reguliere competitie amper negen keer op achterstand. Daarmee zijn Romo en co veruit de primussen van de Proximus League-klas. Maar als de troepen van Brys effectief achter kwamen, dan kwam plots een minder sterke eigenschap naar boven.

Achterstand = geen winst

Geen enkele keer (!) slaagde Beerschot Wilrijk erin om een achterstand nog om te buigen in een zege en slechts drie keer werd er uiteindelijk nog een gelijkspel uit de brand gesleept. De eerste periodekampioen haalt zo een gemiddelde winst van 0,33 punten na een achterstand; enkel KVC Westerlo deed dit seizoen slechter (0,21).

Aan de andere kant van de tabel staat... Cercle Brugge. De tweede periodekampioen kwam dit seizoen 14x op achterstand, maar verloor dan slechts 6x. Uiteindelijk puurde de 'Vereniging' gemiddeld nog 1,14 punten uit matchen waarin ze achter kwamen.

Voorsprong = zelden verlies

Het belang van de openingsgoal wordt nog verstevigd door de resultaten die beide teams behaalden als ze op voorsprong kwamen. Zowel Cercle Brugge als Beerschot Wilrijk kwamen 18x op voorsprong en van die 18 duels verloren ze beiden uiteindelijk maar één keer.

Profiteer tot 30 april van onze WEBDEALS voor één van de volgende tv-opties: Belgisch Voetbal, International Sports en All Sports. Krijg gedurende 3 maanden een korting van 5 euro per maand, dus een totaal van 15 euro korting op je abonnement bij Proximus TV.