'The day after' een weekend vol emoties: wie komt nu wanneer opnieuw in actie in de Proximus League? © Tom Bergs

Zaterdag beukte Cercle Brugge de poorten naar de Jupiler Pro League open na een heuse thriller tegen Beerschot Wilrijk; een dag later deed KV Mechelen de poorten weer achter zich dicht na... een heuse doelpuntenthriller tegen Eupen. Daags na het emotierijke weekend zetten we even op een rijtje wat u als Proximus League-volger nog kan verwachten.

Komend weekend strijden KRC Genk en Standard om de beker van België en wordt er niet gevoetbald door de Proximus League-teams. Maar in het daaropvolgende weekend is het opnieuw spanning ten top. Dan starten KSV Roeselare, Union SG, KVC Westerlo en AFC Tubize hun strijd tegen de degradatie.

Op vrijdag 23 maart is Westerlo gastheer voor Union SG en op zondag 25 maart is het dan de beurt aan Roeselare om rode lantaarn Tubize te ontvangen. Vanaf dan wordt er elk weekend gestreden tegen de degradatie en ten laatste op zondag 29/04 weten we wie naar de hoogste amateurliga zakt.

Play-off II

Een weekje na de start van Play-off III mogen ook de teams uit Play-off II de voetbalschoenen weer aantrekken. Op 30 en 31 maart staat de eerste speeldag op het programma, maar wie er dan precies tegen wie speelt wordt pas maandagmiddag bekend gemaakt. Play-off II staat vanaf dan ook elk weekend geprogrammeerd (plus ook nog twee midweek-speeldagen) en eindigt in het weekend van 18 tot 20 mei.

Voor Cercle Brugge en KV Mechelen is de vakantie al begonnen. Zij komen dit seizoen niet meer in actie.