Situatie K. Lierse SK stilaan uitzichtloos: fans verenigen zich! © Guy Milis

"Lierse voor Altijd", dat is de noemer waaronder het onafhankelijk supportersplatform "GeelZwart" en sfeergroep YBA het Liersegevoel willen aanwakkeren. De Kempische tweedeklasser kent moeilijke maanden, de finish van een eventuele overname lijkt almaar verder weg te liggen. 

 

Volgende maand worden de licenties toegekend. Zonder licentie, geen profvoetbal. Of ook K. Lierse SK zo'n licentie toegewezen krijgt is nog maar de vraag. Medewerkers en leveranciers worden niet betaald, en ook de spelers moeten vaak engelengeduld uitoefenen vooraleer hun loon op de rekening wordt gestort. Komt daar nog eens bij dat de club haar continuïteit zal moeten aantonen met het oog op volgend seizoen: eenvoudig wordt dat niet. De club bevestigde alvast een allesbehalve volledig licentiedossier te hebben ingediend. 
 
We houden al heel wat maanden de vinger aan de pols in Lier en horen vaak dat een oplossing nabij is. Dat was zo in december, januari, februari en tijdens het eerste deel van de maand maart. Maar het blijft wachten op die ene handtekening van Samy Maghed. 
 
"Lierse voor Altijd" benoemt de mogelijke opties van de club en stelt dat er minstens 6 miljoen nodig is om te starten in 1B volgend seizoen. "Ondertussen werkt Lierse voor Altijd verder aan de geschetste toekomstscenario’s. We zullen zorgen dat we klaar zijn wanneer de mist op het Lisp optrekt en duidelijk wordt waar het met onze club naartoe gaat. Eén ding is voor ons zeker: zoals de voorbije tien jaar? Nooit meer", zo klinkt het.