Play-downs lost hét pijnpunt van KSV Roeselare op: met dank aan François Kompany? © KSV Roeselare - Dirk VH

KSV Roeselare sloot het seizoen af als ploeg met het slechtste doelsaldo van heel de Proximus League. De West-Vlamingen kregen 17 doelpunten meer tegen dan ze er konden scoren. Defensieve stabiliteit was er dus niet in Roeselare.

Toegegeven, Play-downs worden gespeeld door de clubs die onderaan eindigden in de competitie. Dat zijn meestal geen ploegen die bekend staan om hun aanvallende weelde. Maar toch is het opvallend hoe weinig doelpungen KSV Roeselare slikte de voorbije weken. De voorbije 4 speeldagen slikten de jongens van Condom geen enkel doelpunt. Zo'n reeks neerzetten was hen dit seizoen nog niet gelukt. 

Toeval of niet, maar 4 speeldagen geleden stond ene François Kompany voor het eerst opnieuw tussen de Roeselaarse lijnen. De sterkhouder van vorig seizoen vond geen nieuwe ploeg en kreeg op het einde van de reguliere competitie de kans om zijn conditie te onderhouden bij KSV Roeselare. Omdat hij ook aangesloten werd, kon hij dus meteen ook opnieuw wedstrijden spelen. Mét succes, want de linksvoetige verdediger zorgt nu dus mee voor wat al heel het seizoen ontbrak: defensieve stabiliteit. 

WAT MET DE AANVAL?

Dat betekent echter niet dat alle zorgen voor KSV Roeselare van de baan zijn. Hoe goed het in defensief opzicht ook lijkt te kloppen, op offensief vlak is er nog heel wat werk aan de winkel. Enkel rode lantaarn AFC Tubeke scoorde dit seizoen minder goals. Ook in de Play-downs zet die rode draad zich voort: de West-Vlamingen konden slechts 1x de netten doen trillen. Gescoord door een verdediger trouwens. 

Een doelpunt van Cerigioni diep in de toegevoegde tijd tegen OH Leuven was de laatste keer dat een aanvaller van KSV Roeselare de netten kon laten trillen. Dat is ondertussen alweer een kleine 2 maanden geleden. Kansen ceëren lukt nog wel, maar koelbloedigheid in de zone van de waarheid ontbreekt vaak.