KVC Westerlo aast op seizoensrecord van kampioen Cercle Brugge © KVC Westerlo - Luc Meynaerts

De straffe reeks van KVC Westerlo blijft maar duren. De Kemphanen zijn ondertussen al 11 wedstrijden op een rij ongeslagen, even goed dan wat OH Leuven eerder dit seizoen presteerde. Het seizoensrecord van 12 wedstrijden zonder nederlaag staat op naam van kampioen Cercle Brugge.

Met Royale Union SG heeft Westerlo een op papier haalbare kaart, maar de onderlinge duels eerder dit seizoen spreken niet bepaald in het voordeel van Westerlo. Ze speelden dit seizoen al 5x tegen elkaar, en slechts 1x konden de Kemphanen het onderonsje winnend afsluiten. 

Toch lijken ze vrijdag in het voordeel. De Brusselaars wonnen dan wel in extremis op het veld van een sterk Tubeke, de vorm van de voorbije weken is niet wat het zou moeten zijn. Van de 5 wedstrijden voorafgaand aan het degradatieduel tegen AFC Tubize kon RUSG er geen enkele winnen. 

Als KVC Westerlo er in slaagt om vrijdag te winnen, krijgt het een week later een uitgelezen kans om het seizoen af te sluiten als recordhouder. Winst tegen Union én tegen Tubeke zou betekenen dat de Kemphanen maar liefst 13 wedstrijden op een rij ongeslagen blijven.