Tubize dreigt absolute sterkhouder te verliezen: "Club aanvaardt dat ik uitkijk naar iets anders" © Dirk VH

Moet AFC Tubize het nieuwe seizoen in zonder haar ervaren 'rots in de branding'? De kans lijkt immers groot dat Ibrahima Ba na drie seizoenen de deur van het Stade Leburton achter zich dicht trekt.

De 33-jarige middenvelder heeft bij een interview bij Wiwsport in zijn vaderland Senegal laten optekenen dat hij uit aan het kijken is naar een nieuwe club. "Ik wacht op een nieuwe interessante uitdaging", aldus de tweevoudige international. "Tubize is hiervan op de hoogte en de club aanvaardt dat ik uitkijk naar iets anders. We zien wel wat het wordt, maar voor hetzelfde geld blijf ik gewoon tot op het einde van mijn contract (medio 2019, red.). Ik ga niet vertrekken om maar te vertrekken."

Ba speelde zowat alle matchen de volle negentig minuten voor Tubize. Enkel bij zijn gele schorsingen was hij niet van de partij. Tien gele kaarten zorgden ervoor dat de kaartenkoning van de Proximus League uiteindelijk drie duels langs de kant moest blijven. Ba droeg vorig seizoen ook de aanvoerdersband als Quentin Laurent (die eerder deze maand geen nieuw contract kreeg) niet aan de match begon.