KV Mechelen legt nu ook toptalent Laurent Lemoine (ex-Roeselare) vast © Officiële website KV Mechelen

KV Mechelen blijft de transfermarkt beheersen in onze Proximus League. De JPL-degradant stelde donderdag Laurent Lemoine voor als nieuwste aanwinst. De 20-jarige verdediger komt over van Club Brugge, maar maakte het afgelopen seizoen furore als huurling bij KSV Roeselare.

De verdediger ondertekende een contract tot 2021 bij KV Mechelen en is - na Nikola Storm en Mamadou Bagayoko - de derde speler die coach Dennis van Wijk bij een (recente) ex-ploeg wegplukt.

Lemoine vertelt op de officiële website van de club waarom hij voor een Mechels avontuur kiest. “De ambitie is duidelijk: kampioen spelen en terugkeren naar 1A. KV Mechelen is een club die altijd tot de betere clubs in 1A moet behoren. Zelf wil ik ook in de hoogste divisie spelen. Op het einde van afgelopen seizoen bij Roeselare had ik het gevoel dat ik klaar was voor die stap. En toen belde KV Mechelen me. Zelfs al zal het voor mij opnieuw een jaar worden in 1B, het aanbod met het project, het nieuwe stadion, de geweldige fans… kon ik niet weigeren. Ik kijk er nu al naar uit.”

Veel nieuwe jongens

De Braziliaanse Belg is al de zesde zomeraanwinst voor KV Mechelen. Eerder haalden de Kakkers ook al Arjan Swinkels (Beerschot Wilrijk), Mamadou Bagayoko (OH Leuven), Bram Castro (Heracles), Nikola Storm (Club Brugge) en Igor De Camargo (APOEL Nicosia).