KV Mechelen als eerste op het trainingsveld; wanneer beginnen de andere Proximus League-teams eraan? © Guy Milis

KV Mechelen heeft maandag als eerste Proximus League-ploeg de veldtrainingen hervat. Niet onlogisch, want de Mechelaars lagen al maanden stil na de pijnlijke degradatie halfweg maart. De andere 1B-teams bleven langer 'in competitie' en beginnen wat later aan het veldwerk.

De spelers van Union SG zijn de volgenden die de voetbalschoenen weer aanbinden. De Brusselaars beginnen maandag 18 juni aan het post-Grosjean tijdperk met de Sloveen Luka Elsner als nieuwe oefenmeester. Drie dagen later is het de beurt aan promovendus Lommel SK en vrijdag 22 juni blaast Stijn Vreven verzamelen bij Beerschot Wilrijk.

Op maandag 25 juni gaan de spelers van KSV Roeselare en KVC Westerlo voor het eerst weer de geur van het gras opsnuiven en op 27 juni gaan Nigel Pearson en co de ongetwijfeld perfecte grasmat van OHL voor het eerst testen.

Eerste veldtraining

Maandag 18 juni: Union SG
Donderdag 21 juni: Lommel SK
Vrijdag 22 juni: Beerschot Wilrijk
Maandag 25 juni: KSV Roeselare, KVC Westerlo
Woensdag 27 juni: OH Leuven

Van AFC Tubize kregen we (nog geen) info. De club bevestigde het vertrouwen in coach Christian Bracconi, maar voor het overige is er nog heel wat onduidelijkheid. Zo verliet video-analist Damien Januel de club en heeft clubicoon en keepertrainer Thierry Berghmans nog altijd geen zekerheid gekregen over zijn toekomst. De voormalige doelman wacht op een gesprek met de club, maar dat kwam er nog niet.