KV Mechelen meteen op weg om competitierecord van Antwerp te breken © Guy Milis

Ondanks de degradatie is het supportersbestand van KV Mechelen aan het boomen. De titeldroom, de nieuwe hoofdtribune en natuurlijk ook de frisse wind van de 'onbekende' Proximus League zorgen ervoor dat meer dan 8200 fans hun abonnement bij KVM nu al op zak hebben gestoken.

KVM begon de abonnementenverkoop op 14 mei en amper een maand later gingen er dus al meer dan 8200 seizoenskaarten over de toonbank. Malinwa lijkt dan ook goed op weg om haar eigen clubrecord te verpulveren.

"Vorig seizoen, toen we uiteindelijk afklokten op het recordaantal uit de clubgeschiedenis (9.800), zaten we na de eerste vier verkoopweken aan 4.500 verkochte abonnementen", klinkt het trots op de officiële website.

Competitierecord

Maar daar hoeft het niet te stoppen voor de Maneblussers. Met nog meer dan anderhalve maand te gaan tot de start van de competitie zou KV Mechelen wel eens het 1B-competitierecord van R. Antwerp FC kunnen verbreken. De Great Old klokte in haar kampioenenjaar af op zo'n 12.000 abonnees en rondde de kaap van de 8000 seizoenskaarten 'pas' halfweg juli.