Beerschot Wilrijk haalt voormalig Lierse-talent terug uit Ierland © Guy Milis

Beerschot Wilrijk heeft woensdagmiddag de transfer van Faysel Kasmi geofficialiseerd. De middenvelder komt over van het Ierse Waterford FC, maar is in onze Proximus League natuurlijk vooral bekend van zijn periode bij Lierse SK.

Voor de 22-jarige middenvelder betekent de transfer naar Beerschot Wilrijk een terugkeer naar de oude nest. Kasmi speelde immers zes seizoenen bij de jeugd van Beerschot vooraleer hij naar de Jean-Marc Guillou-academie trok en via die academie in het eerste elftal van Lierse belandde.

Sinds begin dit jaar speelde Kasmi voor het Ierse Waterford, waar hij zich op kon werken tot basispion. Maar na enkele maanden Ierland keert Kasmi dus terug naar de Proximus League. De middenvelder kreeg een prestatiegericht contract voor een seizoen.

Samen naar 1A

"Ik ben hier klaar voor", vertelt Kasmi op de officiële website van de club. "Ierland heeft dan niet de meest hoogstaande competitie, ik werd er mentaal veel sterker. Bovendien voelt dit als thuiskomen aangezien ik Antwerpenaar ben en jeugdspeler was bij Beerschot. Een gesprek met Stijn Vreven heeft me helemaal overtuigd. Wij gaan samen naar 1A."