'Pechvogel' Jonas Vinck (Lierse) blijft toch aan de slag in de Proximus League © Guy Milis

Jonas Vinck kende door een hele zware blessure én het faillissement van Lierse een absoluut pechjaar. Maar nu lijkt er licht aan het einde van de tunnel te zijn; de rechtsachter werd zopas voorgesteld bij promovendus Lommel SK.

Vinck met bij Lommel de opvolger van Iebe Swers en Jeffrey Ket worden. Eerstgenoemde werd vorig seizoen geleend van STVV en de Nederlander Ket kon nooit het niveau halen dat de club van hem verwachtte. Met Sebastiaan De Wilde haalde Lommel al wel een potentiele rechtsback weg bij FC Eindhoven, maar de Oost-Vlaming kan ook centraal uit de voeten.

De 22-jarige Vinck was afgelopen seizoen misschien wel dé grootste pechvogel van de Proximus League nadat hij in augustus uitviel met een meniscusletsel, maar complicaties hem bijna zijn been én zelfs zijn leven kostten. Maar de jonge verdediger knokte terug en haalde op het einde van vorig seizoen zelfs opnieuw de Lierse kern.

Na het faillissement werd hij dan een vrije speler en het nieuwe Lierse Kempenzonen trok aan zijn mouw. Maar Vinck koos dus voor een avontuur bij Lommel SK. Hij ondertekende een verbintenis voor twee seizoenen.