Beerschot-Wilrijk versterkt zich met ‘beste speler van de Jupiler League’ © KSV Roeselare - Dirk VH

KFCO Beerschot-Wilrijk stelde dinsdag Tarik Tissoudali voor als nieuwste aanwinst. De 25-jarige flankaanvaller maakte de afgelopen maanden het mooie weer bij promovendus De Graafschap in Nederland en tekende nu een contract voor drie seizoenen op het kiel.

Tarik Tissoudali is een 25-jarige Nederlandse flankaanvaller die tot 2020 onder contract lag bij de Franse tweedeklasser Le Havre. Sinds februari 2018 werd hij ter beschikking gesteld van De Graafschap, dat zich vorige maand verzekerde van promotie naar de Eredivisie. Tissoudali lukte 10 doelpunten en 6 assists in 20 wedstrijden en werd hij verkozen tot beste speler van de Jupiler League in de laatste periode.
 
“Ondanks heel wat interesse van andere clubs, speelden wij het kortst op de bal en konden we Tarik overtuigen om voor het project Beerschot-Wilrijk te kiezen”, vertelt Jan Van Winckel van de technische commisie van de club op de officiële website.
 
Tissoudali komt bij Beerschot-Wilrijk terecht onder de vleugels van trainer Stijn Vreven, die hem ongetwijfeld eerder al aan het werk zak in Nederland. Le Havre leende hem immers eerder al uit aan Cambuur en VVV, nadat hij in 2015 doorbrak bij Telstar.
 
Ondanks de statistieken en vermeende interesse, kiest de flankaanvaller niet voor een ploeg in de Eredivisie. “Net als in 2015 kon ik naar enkele ploegen in de Nederlandse hoogste klasse, maar koos ik deze keer voor KFCO Beerschot-Wilrijk. Ik ben ambitieus en leg mezelf doelen op. Ook al ben ik geen spits, ik zal teleurgesteld zijn als ik geen 8 doelpunten maak”, aldus Tarik Tissoudali. (MRR)