Opschudding in Lommel: contract 'nieuwkomer' Jonas Vinck alweer ontbonden © Guy Milis

Amper een week na de aankondiging van de transfer van Jonas Vinck heeft Lommel SK bekend gemaakt dat het contract van de voormalige Lierse-verdediger alweer ontbonden werd.

De 22-jarige Vinck werd medisch afgekeurd na een uitgebreid onderzoek bij de Lommelse dokters en dat noopte de promovendus dus tot een stopzetting van de samenwerking nog voor dat de verdediger ook maar één voet op de trainingsvelden heeft gezet.

"Met spijt moeten wij melden dat bijkomende medische testen hebben aangetoond dat Jonas volledig hersteld is van zijn opgelopen kwetsuur, maar hij nog niet klaar wordt geacht om de voorbereiding aan 100% aan te vatten", klinkt het bij de club. "Omdat dit voor de club een belangrijk seizoen wordt, waarin we zo veel mogelijk risico's willen uitsluiten, hebben beide partijen besloten dat de bestaande overeenkomst opgeschort wordt. Het is bijzonder jammer dat we tot deze beslissing zijn overgegaan. We wensen hem het allerbeste in zijn carrière!"

Bijna een jaar geleden kreeg de jonge Oost-Vlaming een letsel aan de meniscus. Daarop kwamen complicaties die hem bijna zijn been én zelfs zijn leven kostten. Desalniettemin slaagde Vinck er op het einde van het seizoen toch weer in om de Lierse selectie te halen.