OHL strikt Engelse jeugdsensatie die recent nog gelinkt werd aan Manchester United (video)

OH Leuven heeft voor een straffe stoot gezorgd. De Brabanders slaagden erin om George Hirst voor maar liefst vijf seizoenen naar Den Dreef te lokken.


Hirst is een nobele onbekende in het Belgische voetbal, maar de 19-jarige aanvaller is wel een sensatie in eigen land. Hirst komt tranfervrij over van Sheffield Wednesday, maar vergaarde vooral veel naam en faam bij de nationale jeugdploegen van Engeland. 

Zo scoorde de lange aanvaller (1m91) voor zowat alle Engelse jeugdploegen én werd hij vorige zomer nog medetopschutter op het prestigieuze Toulon Tornooi in Frankrijk. De vele adelbrieven van Hirst zouden volgende verschillende Engelse media tot interesse van Manchester United gezorgd hebben, maar het is dus OHL dat de beloftevolle spits uiteindeiljk binnen hengelt.

Pearson

"Ik ben erg blij met mijn komst naar OHL", vertelt de nieuwe aanwinst op de officiële website van OHL. "Ik kan niet wachten om te trainen en te spelen onder Nigel Pearson, een coach die ik altijd al bewonderde. Mijn nieuwe club ademt ambitie uit en je merkt meteen dat iedereen hier vastbesloten is om succes te boeken met OHL."

Hieronder vindt u een compilatie van zijn goals van op het Toulon Tornooi.