Einde contract bij Manchester City... en nu op definitieve basis naar AFC Tubize © KSV Roeselare - Dirk VH

Na een geslaagde uitleenbeurt van zes maanden tekende Divine Naah vandaag een contract voor twee seizoenen bij AFC Tubize.

Alsof ze het op voorhand afgesproken hadden, maar de clubs uit 1B lijken netjes één voor één werk te maken van hun kern voor volgend seizoen. Deze week is het de beurt aan AFC Tubize, dat met Tom Rosenthal en Georgi Chelidze de voorbije dagen alvast twee nieuwe spelers verwelkomde in het Stade Leburton.
 
Eerder had Halil Ibrahim Köse al aangegeven een verlengd avontuur bij Les Sang et Or aan te gaan en dat doet nu ook Divine Naah. De 22-jarige Ghanees is een centrale middenvelder die al enkele jaren onder contract ligt bij Manchester City.
 
Bij de club uit de Premier League doorliep hij er verschillende jeugdreeksen, om telkens voor een half seizoen uitgeleend te worden aan een buitenlandse club. Op het lijstje van de globetrotter staan onder andere Strömsgodset (Noorwegen), NAC Breda (Nederland), Nordsjaelland (Denemarken), Örebro SK (Zweden) en sinds vorig seizoen AFC Tubize. Hij maakte in 9 wedstrijden zijn opwachting bij laatsgenoemde.
 
Eind dit seizoen liep het contract van Divine Naah bij Manchester City af. AFC Tubize zag zijn kans schoon en overtuigde de jonge Ghanees voor een definitieve transfer naar Waals-Brabant. De centrale middenvelder tekende er een contract tot eind 2020. (MRR)