'Bronzen Stier' uit Nederland zou de nieuwe goalgetter van OHL moeten worden

Esteban Casagolda kroonde zich vorig seizoen tot mede-topschutter van de Proximus League. De Spaanse Belg scoorde 10 goals voor OHL, maar toch werd de Leuvense afwerking vaak het pijnpunt van de ploeg genoemd. OHL dook de transfermarkt op en haalde met Hirst al een nieuwe talentvolle aanvaller in huis. Maar daar lijkt het niet bij te gaan blijven.

Volgens verschillende Nederlandse media zou Sam Hendriks immers goed op weg zijn om een Leuvens contract te ondertekenen. De 23-jarige Nederlander was vorig seizoen topschutter van Go Ahead Eagles (Eerste Divisie, Nederland). Hij scoorde 16 goals en kroonde zich in de eerste periode van het kampioenschap zelfs tot 'Bronzen Stier' als beste speler van die eerste periode.

Hendriks ligt nog wel een jaar onder contract bij GA Eagles, maar beide clubs zouden een akkoord hebben over de transfersom. De club uit Deventer zou dan ook toestemming hebben gegeven aan Hendriks om met OHL rond de tafel te gaan zitten. De spits trainde in het begin van de week nog mee met de Eagles, maar ontbrak wel op de donderdagtraining van de club.

Bij OHL zou er een meerjarig contract klaar liggen voor de voormalige jeugdinternational van Oranje. Voor zijn topseizoen bij Go Ahead Eagles speelde Hendriks voor (Jong) Ajax; waar hij 1x mocht opdraven in het eerste elftal.