Roeselare en OHL boeken topresultaten tegen Anderlecht en STVV © Dirk VH - KSV Roeselare

KSV Roeselare en OH Leuven hebben in de namiddag / vooravond van Brazilië - België een oefenwedstrijd afgehaspeld. De West-Vlamingen gaven Anderlecht partij terwijl de Brabanders STVV in de ogen keken.

Roeselare speelde een meer dan degelijke partij tegen een redelijk jonge Anderlecht-selectie, maar stond aan de rust wel 0-1 achter na een goal van Vranjes. Toch kwam Roeselare nog langszij. Samyn was het eindpunt van een mooie collectieve aanval en de jonge aanvaller liet doelman Boeckx geen kans. Nadien kregen beide teams nog kansjes op de winninggoal, maar de 1-1 bleef op het bord.

Ook OHL kwam al snel op achterstand tegen STVV, maar ook de Brabanders konden de scheve situatie nog recht trekken. Nieuwkomer Myny zorgde nog voor de rust voor de gelijkmaker en vlak na de pauze toonde Casagolda dat het nieuwe, jonge offensieve geweld (Hirst en Hendriks) toch nog rekening met hem zal moeten houden. STVV ging op zoek naar de gelijkmaker, maar OHL hield goed stand. Twintig minuten voor tijd zorgde Diedhiou dan voor de verlossende 3-1.