Oefenduels leveren alweer een stunt én twee vlotte ruime zeges op voor de Proximus League-teams © Guy Milis

Daags na de memorabele overwinning van de Belgen tegen Brazilië mochten KV Mechelen, Beerschot Wilrijk en Lommel SK de wei in om te tonen hoe geïnspireerd ze waren geraakt van de Belgische triomftocht. En dat bleek best mee te vallen...

Zowel KV Mechelen als Lommel SK boekten vlotte zeges tegen VW Hamme en Spouwen Mopertingen (beiden tweede Amateurliga) terwijl Beerschot Wilrijk voor een mooie stunt zorgde door Standard met 0-1 te verslaan.

Als afsluiter van de stage in Delden gaf de vice-kampioen van 1B de vice-kampioen van 1A partij, maar op het veld was er amper onderscheid te zien. Beerschot Wilrijk speelde een puike partij en won dankzij een doelpunt van nieuwkomer Vanzeir. De jonge aanvaller werkte op het uur een voorzet van Tissoudali tegen de netten en kroonde zich zo tot matchwinner.

Vlotte zeges

KV Mechelen had weinig problemen met VW Hamme. Beciraj had op het halfuur vanop de strafschopstip de 0-1 op het bord gezet en na de pauze zorgde Mera in drie minuten voor 0-2 én 0-3. De Colombiaan mocht evenveel keer richting Tainmont lopen om zijn goal te vieren, want de Fransman zorgde bij beide doelpunten voor de assist.

Bij Lommel SK liet de nieuwe goalie Gaëtan Coucke zich meteen opmerken in de beginfase. De Genk-huurling stopte een strafschop van Spouwen Mopertingen en behoedde zijn team zo voor een achterstand. Even later scoorde Abbou aan de overkant de 0-1 en na de pauze maakten Valcke, Cerigioni, Azevedo en tester Loshaj er nog een stevige eindstand van. De mooiste goal van de avond kwam wel van de thuisploeg. Zij scoorden de eerredder met een schitterende lobbal van aan de middenlijn: 1-5.