Wie speelt waar en wanneer? Zo ziet de kalender van de Proximus League-teams er de komende dagen uit © Guy Milis

Nu de collectieve Duivelsgekte op jammerlijke wijze aan banden werd gelegd door onze defensieve zuiderburen, kan de focus stilaan weer naar uw favoriete Proximus League-team gaan. Zaterdag kan iedereen nog eens achter De Bruyne en co gaan staan, maar de komende dagen is er ook al heel wat activiteit bij de acht teams uit 1B.

De fans van KVC Westerlo, AFC Tubize en OH Leuven zullen hun favoriete team de komende dagen wellicht niet in actie zien, tenzij ze de bus, de auto of het vliegtuig nemen naar het buitenland.

De Kempenaars vertoeven momenteel in Turkije, waar ze in het trainingscenter van de Turkse topclub Fenerbahce het nieuwe seizoen voorbereiden. Ook OHL zit meer dan 1000 kilometer van de gebruikelijke oefenvelder; Pearson en co werken in het Sloveense Maribor aan de conditie en de groepsgeest. Tubize hield het wat meer bescheiden en is op stage in het Duitse Weiskirchen.

Nog volgens onze informatie staan de komende dagen heel wat oefenduels ingepland. Mogelijk kan er op zaterdag nog wel een aanvangsuur veranderen door de strijd om brons van onze Rode Duivels.

Woensdag 11/07
18u00: Union SG - KV Mechelen (veld Kampenhout)

Donderdag 12/07
19u00: KSV Roeselare - KV Kortrijk

Vrijdag 13/07
16u00; FC Saarbrucken - AFC Tubize (stage Duitsland)
Uur onbekend: Bolu Sport - KVC Westerlo (stage Turkije)

Zaterdag 14/07
14u30: Kontich - Beerschot Wilrijk
16u00: KMSK Deinze - KV Mechelen (veld Hombeek)
18u00: Lommel SK - STVV

Zondag 15/07
13u00: Beerschot Wilrijk - Waasland-Beveren (veld Hoboken)