KV Mechelen wint nu ook van reeksgenoot Union en blijft onklopbaar in oefencampagne © Guy Milis

De eerste seizoensconfrontatie tussen twee Proximus League-teams is geëindigd op een 0-2 overwinning voor KV Mechelen. Desalniettemin hadden de Maneblussers het niet altijd onder de markt tegen een meer dan degelijk Union.

De match begon eigenlijk met een voorsprong voor KV Mechelen. Na amper vijf minuten kregen de geelroden een penalty, Sylla aarzelde niet en trapte het leer voorbij Saussez: 0-1. Union reageerde gevat, maar onder meer Tabekou zag zijn poging gestopt door Castro.

De Brusselaars hielden vlot gelijke tred met KVM maar toen Schoofs er vanop de counter 0-2 (40e minuut) van maakte gingen de kopjes wel even naar beneden. Na de pauze probeerde Union alsnog de bakens nog te verzetten, maar de score veranderde niet meer.

Onklopbaar

Voor KV Mechelen is de zege tegen Union al de zesde overwinning op rij. Daarnaast is het ook al de vierde keer dat Castro en co de nul kunnen houden. Union incasseert een eerste nederlaag, maar de Brusselaars mochten toch het veld af met het besef dat ze met hun onvolledige kern toch hun voet naast die van de titelkandidaat hadden kunnen zetten.

Basiself Union SG: Saussez; Vega, Peyre, Perdichizzi, Kis; Pinto-Borges, Mehlem, Hamzaoui; Tabekou, Fixelles, Vercauteren.
Basiself KV Mechelen: Castro, Corryn, Lemoine, Swinkels, Bijker, Cocalic, Schoofs, Berrier, Sylla, Engvall, Togui