De Kroaat Ivan Perisic zorgde gisteren in de halve finale op het WK in Rusland voor spektakel door met Kroatië de gelijkmaker binnen te tikken tegen Engeland. Ook bij het winnende doelpunt in de verlenging was hij betrokken. Wie had dat gedacht, toen hij voor het eerst van zich liet horen in 2009 bij... KSV Roeselare?


We zijn 2009 als KSV Roeselare, op dat moment nog aan de slag in de Jupiler Pro League, zich in de winterstop nadrukkelijk roert op de transfermarkt. De club bengelde op dat moment onderin het klassement en versterkte zich met het oog op de strijd om het behoud. Een opdracht waar het overigens via de eindronde met tweedeklassers in slaagde, nadat vooral nieuwkomers Sherjill Macdonald en Ivan Perisic zich lieten opmerken.

Die laatste was op dat moment aan de slag in Frankrijk bij Sochaux, maar kwam daar niet verder dan het B-elftal. Tot hij voor een half seizoen uitgeleend werd aan KSV Roeselare, zich liet opmerken en het seizoen nadien, ondanks interesse van de Roeselarenaars, aan de slag ging bij Club Brugge. De rest van het succesverhaal kent u intussen wel.

Nieuw orgelpunt in de carrière van de inmiddels 29-jarige Kroaat is de wedstrijd van gisteravond met Kroatië tegen Engeland. De flankaanvaller, die in zijn periode bij Sochaux nog als verdedigende middenvelder werd uitgespeeld, scoorde een belangrijk doelpunt in de halve finale van het WK in Rusland en stoot zo door naar de finale.

Niemand die dat had kunnen denken van de toenmalige jonge snaak bij de West-Vlaamse club. Al beweren sommigen wel dat ze toen al het enorme potentieel van de Kroaat zagen, bijvoorbeeld toen hij in de wedstrijden met KSV Roeselare tegen Charleroi en Club Brugge twee keer raak schoot vanop een hoekschop. Geniet nog eens van de eerste stappen in de professionele voetbalwereld van Ivan Perisic, die gisteren tot held van de avond werd bekroond in zijn thuisland. (MRR)